Ana Menü

Haberler:

Yeniden açıldık!

İlham Kaçınca

Başlatan Novatardis, Aralık 06, 2014, 09:34:53 ÖS

« önceki - sonraki »

Novatardis

Hani böyle kafanıza sahneler doluşur doluşur ama kağıda dökemezsiniz. Böyle fikir muhteşemdir ama akmaz. Veya doğrudan yazamazsınız sanki kaleminize kelepçe vurulmuştur. İlhamınız valizini toplayıp uzun bir yolculuğa çıkmıştır aslında işin özü.

Böyle durumlarda o ilhamı nasıl getirirsiniz?

Erce Yazici

Benim ilham kaynağım müzik. Çok ciddiyim. Dinlediğim her parçaya hikaye yazabilirim. Bu yüzden ilham konusunda zorluk çekmiyorum. Bana müzik verin gerisini koyverin :)
I’ll be a story in your head, but that’s okay,
because we’re all stories in the end. Just make it a good one, eh?

rattle that lock

Bende de müzik, ya da dizi falan. Bir dizide bir şeyi izleyip çok alakasız bir yerden olayı çözmüşlüğüm çok olmuştur, çünkü kafayı dağıtıyor o an yes <3

this guy thinks he's got what it takes.

achievements: scott derrickson liked my retweets of his tweets from 2010.

Novatardis

Ben her şeyden alabiliyorum. Kuaföre gideyim, oradaki bir konuşmadan, animeden, diziden, gündelik hayattan, müzikten.  :P

rattle that lock

ben eski yazdıklarıma falan bakıyorum şu an asdkjakd çok eğlenceli ya. UNUTTUM diyodum, çoktan sahnenin tamamını yazmışım.

aek

Yatağıma yatıp kendime tamamen yastığımın kollarına bırakıyorum. Yazmak istediğim şeyleri sanki bir filmmiş gibi kafamda kurguluyorum. Tavanım televizyonum oluyor bir anda. Ardından bir anda bakıyorumki laptopum açılmış ve hikayemin ilk cümlesi yazılmış bile :)
Bana seni anlatan bir hikaye yaz, demişti kadın. Bense onu sevdim.

bir adın kalmalı geriye
bir de o kahreden gurbet
beni affet
Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç

Geçen yine bff'lerimle oturuyoruz.

silver

Ben en olmayacak, en amator, en kotu haliyle her bir fikri not alip, hikayenin profilini cikartiyorum. Sonra da tekrar okuyup ''AY BU BOYLE Mİ YAZİLİR!?" diye isyan bayragini cekip her seyini duzeltiyorum. Gaza getiriyor o kotu hali :)
"There's no sweeter innocence than our gentle sin."

Natulcien

Uyuyorum.
Muhtemelen uyumadan önce kafamda tilkiler dolaşıyor oluyor.
Uyandıktan sonra hala hatırlıyorsam #worthit. Hatırlamıyorsam meh.
i wanna i wanna i wanna i wanna
i really really really wanna zagezegha

Thelake

Müzik, tuvalet ve duş. Özellikle duşta aklıma gelen fikirlerle bestseller şeyler çıkarırım ama duştan çıkınca gerçek hayat kendini önüme fırlattığı için yazamıyorum şu aralar.

Licenta

Tam bir ilham fakiriyim ya. Ozellikle son 1 yildir durum o kadar kotu ki 4 paragraf bir sey yazabildigimde heyecanlaniyorum. Ha geldi mi de en absurt yerden geliyor, bir sarki, bir yer, bir soz, bir olay, ya da durup durup dururken, bir kere yagmur yaginca gelmisti*2 ay aradan sonra*..

saga

Ben "ilham" olarak su tasvir ederim.
Dolup taştığı zaman bir gecede bir hikaye bitirmişliğim hatta 3 günde 3 hikaye yazmışlığım var.
Eğer bitmişse dolmasını beklerim. Yeni böüm bekleyen takipçilerim olmadığı sürece zaman problemimde yoktur nasılsa.

Eischen

Benim ilhamım pılısını pırtısını toplayıp yok olalı çok zaman geçti ama sanırım en büyük ilham kaynağım yazacağım şey hakkında araştırma yapmaktır. Bir hikayem için oturup Almanya haritasını ezberlemiştim, şimdi sorsanız hala şehirlerin nerde olduğunu söyleyebilirim. Araştırma yaptıkça aklıma daha fazla fikir geliyor hikayenin gidişatına dair. Ve elimde yazardım, böyle olunca yazdığımı daha iyi hissediyorum sanırım, sonra pc ye geçirirdim.
"And so when a woman takes off her pinafore she must be 'beautiful';
it is out of the question for her to be natural.
She must wear makeup, perfumed, shave her legs and armpits, put on stockings, high-heels, show her legs, emphasis her breasts,
pull in her stomach, paint her nails, dye her hair, tame her hairstyle, pierce her ears, reduce her appetite

and, without making a single clumsy gesture, or uttering one word too many,
she must seem happy, dainty and original."

Jafey

Benim bir şeyler çizince aklıma kelimeler doluşuyor adeta... Çizmeyi bırakıp yazıyorum sonra tekrar çizip tekrar yazıyorum.
(Bkz. Geçen gün bir vazo çizip 3 sayfa yazmıştım :D )

silver

Ders çalışmak. Yemin ediyorum her şey ders çalışmaya çalışırken geliyor aklıma akdhgkda  ;D
"There's no sweeter innocence than our gentle sin."

rattle that lock

benim şu an kaçtı mesela o yüzden forumda başlık avlıyorum, flood falan yapıyorum  :laylay: