Ana Menü

Haberler:

Yeniden açıldık!

Hikayelerimdeki İletişimsizlik

Başlatan ladyrowena, Ocak 13, 2015, 01:35:49 ÖÖ

« önceki - sonraki »

ladyrowena

Merhaba konuyu üslubum ile ilgili bir sorunumu danışmak için açtım. Fikir ve çözüm önerilerinizi büyük bir minnettarlık ile kabul edeceğim.  Yazılarımı okuyan çoğu kişiden benzetmelerimin ve betimlemelerimin oldukça başarılı gelecek vadedici olduğunu belirtiyorlar. Lakin hikayelerimdeki diyaloglara gelirsek onlar için aynı şey söylenemez. Konuşmalarda duyguları yansıtamıyorum. Hangi durumda karakter hangi tavrı takınır ağzından çıkanlar neye benzer ne kafamda oturtabiliyorum ne de yazıya dökebiliyorum.
   Buraya kadar okuma sabrı gösteren herkese teşekkür ederim.  Bu problemimi aşmaya yardım edebilecek her tür öneriye açığım.

Novatardis

Bu dediklerin hayran kurguların için geçerliyse bol bol fic okumanı öneririm. Belli ki yazı yeteneğin var ama karakterler üstünde hakimiyet kuramıyorsun. Çok farklı yazarlardan oku aynı karakterleri. Ama kuru kuru okuma tabi, nasıl işlemişler o karakterleri?

Özgün içinse yazmadan önce karakter cetveli oluştur. İyice tasarla karakterini.

Ve her ikisi içinde, yazmadan önce karakterini tanı. Yani en sevdiği kahveden, sevdiği renke kadar bil. Oturt onları.

Eischen

Nova nın söylediklerini söyleyecektim ben de, karakterlerini yeterince tanımıyor, kendi içinde onların nasıl konuşması gerektiğini kestiremiyorsun anlaşılan. Her yönüyle karakterini tanımalı, her ufak bilgisini bilmelisin. Hikayeni oluşturmaya başlamadan önce karakterlerini oluştur ve Nova nın da dediği gibi en ufak ayrıntısına kadar bilgilerini oluştur. Benim bu konuda bir de şöyle bir önerim var, eğer ki karakterimi tanıyorum ama nasıl konuşması gerektiğini bilmiyorum diyorsan 1, farklı hikayeleri ve farklı karakterleri oku, hangi özelliklere sahip karakterler nasıl konuşuyor onu incele 2, diyalog ve karakter oluşturulması yönünden başarılı ve çeşitli ana karakterleri olan film ve dizileri izle.  :drink:
"And so when a woman takes off her pinafore she must be 'beautiful';
it is out of the question for her to be natural.
She must wear makeup, perfumed, shave her legs and armpits, put on stockings, high-heels, show her legs, emphasis her breasts,
pull in her stomach, paint her nails, dye her hair, tame her hairstyle, pierce her ears, reduce her appetite

and, without making a single clumsy gesture, or uttering one word too many,
she must seem happy, dainty and original."

austenviolet

Aynen, Eichen ve Nova'ya katılıyorum. Dİyalog yazmak karakteri tam olarak tanımakla alakalı bir şey-fanfictionsa, kaynağını tekrar tekrar okuyup izleyerek, bolca fic okuyarak öğrenilir... Herkesin bir konuşma tarzı vardır çünkü, her karakterin ve kafanda onu çözmen laızm. Bol pratik, bol tecrübe... Kafanda karakterin sesini duymalısın, sesini hayal et, yazdığın cümleyi onun sesiyle dinle bir-olmuş mu olmamış mı? Yaza yaza da gelişir zaten.  :)
"Don't tell me if I'm dying; 'cause I don't wanna know. Don't wake me, 'cause I'm dreaming..."

amievil

Bende de buna benzer bir sorun var, karakterin nasıl konuştuğu hakkında sorun yaşamıyorum ama hikayeme fazla diyalog ekleyemiyorum. Çok konuşma olunca rahatsız oluyorum nedense. Takıntı gibi.  >:( Silip duruyorum...

When it comes down to you and me versus him, I’m sorryâ€"I’m truly sorryâ€"
but it’s gonna be him.

ladyrowena

Hepinize verdiğiniz cevaplar ve ilginiz için teşekkür ederim. Dediklerinizin hepsini harfiyen uygulayacağım. bilmiyorum neden ama hikaye içerisinde diyaloglarda tıkanıyorum.  örneğin ana karakterin babası ölüyor, duygularını düşüncelerini anlatırken hiç sorun yaşamıyorum ama kızı konuşturmaya gelince iş sözler taşlaşıyor donuklaşıyor. Sanırsın karakter robot ve hissiz hatta babasının katili o. böyle bir sorun işte umarım önerilerinizle aşacağım bu sorunu. tekrar teşekkürler.

Lavillcoorm

1- 5,5-dimethyl-1,3,2-dioxaborinan-2-yl -2-fluorobenzene - kupit' online v internet-magazine chimmed
Tegs: n- 4-chlorophenyl -2 4-ethyl-5- 2-hydroxyphenyl -4h-1,2,4-triazol-3-yl sulfanyl acetamide - kupit' online v internet-magazine chimmed
2 4-ethyl-5- 2-hydroxyphenyl -4h-1,2,4-triazol-3-yl sulfanyl -n- 5- trifluoromethyl -1,3,4-thiadiazol-2-yl acetamide - kupit' online v internet-magazine chimmed
1- 4-bromophenyl -1,5-dihydro-4h-pyrazolo 3,4-d pyrimidin-4-one; - kupit' online v internet-magazine chimmed

1- 5,5-dimethyl-1,3,2-dioxaborinan-2-yl -2-fluorobenzene - kupit' online v internet-magazine chimmed  https://chimmed.ru/products/1-55-dimethyl-132-dioxaborinan-2-yl-2-fluorobenzene-id=8499153
recombinant human brf2 gst n-term protein - купить онлайн в интернет-магазине химмед