Ana Menü

Haberler:

Yeniden açıldık!

Songfic Yazma101

Başlatan Atalente, Aralık 08, 2014, 09:42:09 ÖS

« önceki - sonraki »

Atalente

2 Ocak 2015 HEP teması, songficler için yardımlaşma ve fikirleşme mekanı.
Vive celeriter, morietur puer.

Novatardis

Ehem ehem. % 95 ihtimalle şu şarkıya Parry AU yazacağım ben:

Rude

rattle that lock

Benim şuna Oliver/Barry yazasım var, ama romance mı olur bromance mı olur ondan emin değilim. Show Me What I'm Looking For'a ben bir de Jeff/Britta yazmıştım ama o songfic değil sayılmaz bence alksdjsalkj 

this guy thinks he's got what it takes.

achievements: scott derrickson liked my retweets of his tweets from 2010.

silver

Ben de James Blunt - 1973 (acoustic) için bir Remus/Sirius yazıyorum ama, bakalım...
"There's no sweeter innocence than our gentle sin."

Novatardis

Enlayt romance olsun.

Selemetis Remus/Sirius çok okumam (yazarım ama garip) ama merak ettim seninkini :)

silver

Ben de okumazdım/yazmazdım ama bakalım, başladım bir kere :D
"There's no sweeter innocence than our gentle sin."

rattle that lock

aslkdjakj hurt comfort yaparsam (Ollie yaralanır - bi şekilde Barry ona yardım eder) tarzı olursa painful oluruz çünkü ben sanmıyorum ikisinin de birbirine bunu ifade edeceğini. (altına bir ay sonra diye eklersem barry gidip söyler ama o salak öyle aklsdjakjd) AY H/C İSTİYOM ÇOK GÜZEL.  

this guy thinks he's got what it takes.

achievements: scott derrickson liked my retweets of his tweets from 2010.

Novatardis

h/c olursa çift değiştiririm ben :D h/c çiftim sirius/remus benim. Onları kanatmak zevkli.

austenviolet

Lakin önce bir bilmeyenler için song-fic nedir, nasıl bir şeydir onu iyice açıklayalım. :)
Arkadaşlar; song-fic, basit olarak, bir şarkıya dayanarak yazılmış bir hikayedir. Bu şarkının, tercihen, sizi etkileyen, dilinize dolanan, sözlerinde bir hikaye bulunan ya da çağrıştıran bir şarkı olması önemlidir. Şarkıdaki hikayeyi bir çifte ya da kişiye uyarlayıp yazıya dökebilirsiniz, şarkının size çağrıştırdığı durumları, hisleri anlatabilirsiniz, arada şarkının sözleirnden parçalar da kullanabilirsiniz... Hatta mümkünse şarkının sözlerinden parçalar kullanmalı, bu şekilde şarkıyla hikayeyi bütünleştirmelisiniz. Bittiğinde; o şarkının hikayenin şarkısı, o hikayenin de şarkının hikayesi olduğu bariz olmalı...
Umarım zihinlerinizde bir şeyler canlanmıştır. :) Hala tereddütleri olan varsa, buradan bize istediğiniz soruyu yöneltebilir, veya notlarında "song-fic" yazan hikayeleri bulup okuyabilirsiniz... Herkese kolay gelsin! :D
"Don't tell me if I'm dying; 'cause I don't wanna know. Don't wake me, 'cause I'm dreaming..."

Thelake

Alıntı yapılan: NovatardisEhem ehem. % 95 ihtimalle şu şarkıya Parry AU yazacağım ben:

Rude
May faaaaav. can i have your daughter for the rest of my life, say yes say yes, cos I need to know... ~~ bayılıyorum

Söz vermemekle birlikte ben de TSwift'in 1989 albümünün tüm şarkılarına birer bölüm oluşturacak şekilde complete bir fic yazmak istiyorum. Şarkıları plot point sırasına koyma aşamasındayım, bakalım gerçekten oturup yazmak kısmet olacak mı. Çok paslandım...

Novatardis

Yayy muhteşem olur koca bir set parry! 1989 şarkıları çok güzel zaten.

austenviolet

Alıntı yapılan: ThelakeAlıntı yapılan: NovatardisEhem ehem. % 95 ihtimalle şu şarkıya Parry AU yazacağım ben:

RudeMay faaaaav. can i have your daughter for the rest of my life, say yes say yes, cos I need to know... ~~ bayılıyorum

Söz vermemekle birlikte ben de TSwift'in 1989 albümünün tüm şarkılarına birer bölüm oluşturacak şekilde complete bir fic yazmak istiyorum. Şarkıları plot point sırasına koyma aşamasındayım, bakalım gerçekten oturup yazmak kısmet olacak mı. Çok paslandım...
Awww <3 Ya yazarsanız o kadar şahane olur kii... İnşallah yazabilirsiniz. :) 
"Don't tell me if I'm dying; 'cause I don't wanna know. Don't wake me, 'cause I'm dreaming..."

saga

Ben hikayeden ziyade klip yazar gibi bir şey derlemek istiyorum yine.
Şarkı olarakta %80 buna karar kıldım

https://www.youtube.com/watch?v=PHMIoBioh4w

Şarkıya bakılırsa gene özgün, aksiyon-fantastik olacak herhalde

Natulcien

İnsanlar fandomlarına, çiftlerine hatta şarkılarına karar vermişler, ben henüz ne tür yazacağımı bile bilmiyorum. Çok özeniyorum sizlere. :/
i wanna i wanna i wanna i wanna
i really really really wanna zagezegha

Licenta

Sarkimi konumu falan buldum da onu yazacak adam lazim  8) 8)